Makaleler

Psikolojik rahatsızlıklarla ilgili tarafımızca hazırlanmış makaleleri ve haberleri burada bulabilirsiniz.

Dışkı Tutamama Hastalığı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

ENKOPREZİS (Dışkı Tutamama):

Bu durum idrar kaçırmaya göre biraz daha sorunlu bir durumdur. En az 3 ay süre ile görülen ve en az ayda bir kez var olan dışkı kaçırma durumudur. Bu teşhisin konulabilmesi için çocuk 4 yaşından büyük olmalı, başka bir ilacın yan etkisine ya da başka bir hastalığa bağlı olmamalıdır.
Devamını Oku

Gece İdrar Kaçırma Nedir? Gece İşemesi Nasıl Tedavi Edilir?

ENUREZİS NOKTURNA (Gece İşemesi):

İstemdışı olan idrar çıkışına enurezis denmektedir. Bu durum daha çok gece uyku esnasında oluştuğundan enurezis nocturna adını almaktadır. Ancak bu durumdaki çocuklarda teşhisin konulabilmesi için gereken yaş alt sınırı 5 tir.

Yapılan araştırmalara göre 5 yaşındaki erkek çocuklarda gece işemelerinin sıklığı % 7; kızlarda aynı yaşta % 3 olarak saptanmıştır. Bu oranlar 10 yaşında erkeklerde % 3’e; kızlarda % 2’ye düşmektedir. 18 yaşına gelen erkeklerde % 1, kızlarda ise biraz daha düşük bir yüzdede sürebilmektedir. Bu çocuklarda yaşıtlarına göre gelişimsel gecikmeler de saptanmıştır. 5 yaş sonrasında tedavisiz kendiliğinden iyileşme oranı % 5-10 arasında bulunmuştur.

Devamını Oku

Sınav Kaygısı Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Kaygı, heyecan hayatın içinde olan doğal ve kaçınılmaz duygulardır. Aşırı düzeye çıkmadığı ve kişinin performansını olumsuz etkilemediği sürece bizi hedefe yönlendiren, motive eden bir güçtür. Baş edilemez düzeye çıktığında ise insan hayatını olumsuz etkileyen, birçok alanda performansı azaltan bir engel halini alır.
Sınav kaygısı; sınavdan günlerce hatta aylarca önce başarılı olup olunmayacağı konusunda aşırı kaygı yaşanması ile kendini gösterir. Bu kaygı belirtileri sınava çalışma motivasyonunu etkileyebileceği gibi uyku, yemek, sosyal ilişkiler gibi günlük aktiviteleri de olumsuz düzeyde etkileyebilmektedir. Bununla birlikte sadece sınav öncesi değil sınav sırasında da aşırı heyecan ve bu heyecanın getirdiği bazı duygusal ve fiziksel belirtiler sınav performansını etkileyerek başarı düzeyini düşürebilir. Devamını Oku

Antalya psikiyatrist ve uzman kadromuz ile doğru teşhis ve tedavi.

Günümüzde beden sağlığımız kadar ruh sağlığımız da çok önemli. Bu sebeple yaşadığımız psikolojik sıkıntıları tek başımıza çözemiyorsak mutlaka Antalya psikiyatrist ile bir uzman desteği almamız gerekli.

Yaşadığımız sorunlar erken teşhis ve tedavi edilmezse ilerleyen dönemlerde daha karmaşık ve kronik rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki siz Antalya psikiyatrist arıyor ve destek almak mı istiyorsunuz?

  • Güvenilir ve uzman Antalya psikiyatrist bulabilir miyiz?

Eğer güvenilir ve alanında uzman Antalya psikiyatrist arıyorsanız bize ulaşın. Yıllardır Antalya’da uzman kadromuzla birlikte danışanlarımızın problemlerini birlikte çözdük.

Antalya ili içerisinde uzman psikiyatrist ve psikologlarımız ile doğru teşhis ve tedavi için hizmetinizdeyiz.

Paranoya (Sanrısal Bozukluk) Tedavisi.

Paranoya şizofreniye benzer bir hastalıktır. Şizofrenideki gibi hastanın gerçeği değerlendirmesi bozulmuştur, sanrılar (hezeyanlar) mevcuttur. Şizofrenide sanrılar daha düzensizdir; algı kusurları (halüsinasyonlar) sıktır; toplumsal ve mesleki işlevsellik belirgin düzeyde bozulmuştur. Fakat paranoyada durum biraz daha farklıdır; sanrılar daha sistematiktir, hasta sanrısıyla ilgili konuyu çok ayrıntılı, inandırıcı şekilde ifade edebilir; algı kusurları nadirdir; sıklıkla hastalıkla (sanrı ile) ilgili konu dışında hayatında çok fazla bozulma yoktur.

Devamını Oku

Şizofreni Tedavisi Nasıldır?

Şizofrenide esas olarak “gerçeği değerlendirme” bozulmuştur. Kişide en az altı aylık sureyle aşağıdaki belirtilerden en az ikisinin varlığı durumudur;

1) Sanrılar

2) Varsanılar

3) Dezorganize konuşma

4) İleri derecede dezorganize ya da katatonik davranış

5) Negatif belirtiler

Bu durumdaki kişide hastalığın sureci içinde sosyal, mesleki, ailesel ilişkilerinde ve kendine bakim gibi alanlarda belirgin bozulmalar oluşur.

Devamını Oku

Bipolar Bozukluk Nedir? Bipolar Bozukluk Tedavisi.

“Manik-Depresif Hastalık” olarak da bilinen Bipolar Bozukluk, mani ve depresyon nöbetlerini içeren bir hastalıktır. Hastanın duygudurumu (ruh hali) aniden yükselir, ya çok neşeli olur ya da tam aksine çok üzgün ve ümitsiz kalır. Daha sonra hasta eski (hastalanmadan önceki) durumuna geri döner. Çoğu hasta ara dönemlerde tamamen normaldir.

Devamını Oku

Demans Nedir? Bunama Hastalığı Tedavisi.

Kişide ilerleyen yaş ile, beyindeki bir takım değişmeler sonrası oluşan bellekte bozulma (yakın döneme ait hafızada güçlükler) yanısıra, konuşma, söylenen şeyleri ya da daha önce bilinen şeyleri yapamama, çevresindeki eşya ve varlıkları tanıyamama; hesaplama, plan yapma, yürütme, sorunları çözme, davranışları yeri geldiğinde sonlandırabilme, uygun yargıda bulunma gibi daha çok beynin frontal bölgesine ait becerilerde kayıplar ile kendini gösteren ilerleyici bir rahatsızlıktır.

Devamını Oku

Erken Boşalma Sebepleri? Erken Boşalma Tedavisi?

Prematür Ejakülasyon (Erken Boşalma)
Erkekler arasında “Erken gelmek” , “Erken orgazm” veya “Hızlı boşalmak” olarak da ifade edilen erken boşalma, cinsel ilişki sırasında erkeğin vajinaya girmeden, giriş sırasında veya hemen girdikten sonra boşalması olarak tanımlanabilir. Bu durumda erkeğin boşalma süresini istemli olarak denetlemesi ve kontrolü bozulmuştur.

Devamını Oku

Cinsel İstek Azlığı Nedenleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Cinsel istek, beyindeki birçok merkez, kimyasal madde (hormonlar), karmaşık psikolojik süreçler, bireysel-ailesel-sosyolojik-kültürel ve ilişkiye-eşe ait faktörler tarafından etkilenir. Bu nedenle cinsel isteği oluşturan süreçlerle ilgili olarak halen bilinmeyenler çok fazladır.

Devamını Oku

Dışkı Tutamama Hastalığı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

ENKOPREZİS (Dışkı Tutamama): Bu durum idrar kaçırmaya göre biraz daha sorunlu bir durumdur. En az 3 ay süre ile görülen …

Gece İdrar Kaçırma Nedir? Gece İşemesi Nasıl Tedavi Edilir?

ENUREZİS NOKTURNA (Gece İşemesi): İstemdışı olan idrar çıkışına enurezis denmektedir. Bu durum daha çok gece …

Sınav Kaygısı Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Kaygı, heyecan hayatın içinde olan doğal ve kaçınılmaz duygulardır. Aşırı düzeye çıkmadığı ve kişinin performansını …